Hoe veilig is uw zonnepaneelinstallatie gelegd?

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij controleren op defecten

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij constateren mogelijke installatiefouten

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij bekijken de bekabeling en meten de kabels door

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Wij controleren de meterkast

Wij nemen het complete proces voor u uit handen! Onze gecertificeerde monteurs zorgen ervoor dat u veilig bent!

Kwaliteit van de installatie
 

Inpandige processen kan je vaak goed controleren op kwaliteit. Maar als de monteurs eenmaal aan de slag gaan, hoe overtuigt u zichzelf dat de zonnepaneelinstallatie volgens de kwaliteitsrichtlijnen van uw bedrijf is geïnstalleerd?  Dat er gewerkt is conform uw opgestelde kwaliteitseisen en dat alles betrouwbaar en professioneel is geïnstalleerd? 


 

Zo Veilig denkt mee en ontzorgt
 

Wij helpen je graag bij de kwaliteitsmeting en eventuele proces- en kwaliteitverbeterslagen. Door middel van onze APK zonnepanelencheck verrichten wij objectief een totaal analyse over de PV installatie. Hierna koppelen wij per installatie of project direct onze feedback terug in een rapport. Zodoende kan het bedrijf direct anticiperen op eventuele verbeterpunten of kunt u de uitslag gebruiken als extra USP aan uw klant, want u levert kwalitatief goed geïnstalleerde panelen.

 

Steekproef of 100% controle
 

Wij kunnen steekproefsgewijs jullie geïnstalleerde PV installaties keuren, maar ook is het mogelijk dat we een 1:1 checks doen, al jullie installaties, worden door ons gekeurd.

Ook zijn wij flexibel en dynamisch en kunnen wij gericht op bepaalde onderdelen/ opdrachtgevers of bepaalde projecten te werk gaan.

Erg belangrijk om te weten is dat wij alleen aan de opdrachtgever rapporteren.
 

De vier belangrijkste vragen

Volgens welke normering?

De normeringen die wij hanteren zijn NEN-normeringen. Deze normeringen zijn terug te vinden in o.a. de NEN 1010, NEN 3140, NEN 8025, IEC62446-2, NPR5310, bouwbesluit en vanuit de voorschriften van de fabrikant.

Al de normeringen zijn gebundeld in een inspectiehandboek.

Verschil met  de Scope 12 keuring

Scope 12 is opgesteld door het verbond van verzekeraars. Scope 12 is eigenlijk bedoeld voor de grotere (project) installaties en is vrij kostbaar om uit te laten voeren. Scope 12 hanteert de zelfde NEN normeringen als wij, alleen zij gaan een stuk verder met installatietekeningen (zowel voor AC als DC als onderconstructie).

Wat inspecteren jullie met de drone?

Bij elke overgang weerstand in een stroomkring ontstaat er warmte, denk hierbij aan slecht gemonteerde MC4 connectoren en of micro cracks in een zonnecel. Deze laatste is alleen te zien met infrarood, om die reden is onze drone uitgerust met een infraroodcamera.

Met de gewone camera kijken we of alle klemmen goed vast zitten, de dakpannen rondom de installatie zijn dicht geschoven en of er geen bekabeling onder de installatie uitkomt.

Waarom niet zelf het dak op?

Doordat we met een drone naar de installatie kijken en niet  zelf het dak op gaan,  keuren we niet op matching MC4 stekkers en meten we geen onderconstructie vereffening.

Deze laatste controleren wij visueel van binnenuit.

Door  een drone te werken kunnen we de inspectie betaalbaar houden.

Zo Veilig is dé keurmeester op het gebied van zonnepanelen 

Onze keuring is oorspronkelijk ontwikkeld voor de particuliere woningmarkt. De normeringen die wij hanteren zijn NEN-normeringen en bouwbesluit normeringen. Deze normeringen zijn terug te vinden in o.a. de NEN 1010, NEN 3140, NEN 8025, IEC62446-2, NPR5310, bouwbesluit en voorschriften van de fabrikant.

ik wil een SAMENWERKING 


R. Goedhart

Klant R. Goedhart (zakelijk): Zo Veilig inspecteert voor ons de projecten waar wij onderaannemers inhuren. We starten de samenwerking omdat wij inzicht wilde hebben in onze geleverde kwaliteit en nu gebruiken wij het ook om ons te onderscheiden op de drukke zonnepaneelmarkt, omdat wij net iets verder dan de concurrent in onze kwaliteitrealisatie.

 

IK WIL CONTACT


 

 

E. Boerstien

Klant Boerstien (zakelijk): na een groot project waarbij wij100 huizen mochten voorzien van zonnepanelen, heb ik Zo Veilig de check laten uitvoeren of we kwalitatief goed werk hebben opgeleverd. Er kwamen een aantal verbeterpunten naar voren, die wij direct hebben kunnen aanpassen en met de
feedback konden wij onze installatieteams beter aansturen.


 

MEER INFO


S. de Haas

Klant S. de Haas (zakelijk): als woningcooporatie wilden doen wij aan verschillende duurzaamheidsprojecten. Het plaatsen van zonnepanelen is een wezenlijk onderdeel hiervan, welke we uitbesteedt hebben aan externe leveranciers. Onze kwaliteitsinspecteurs hadden te weinig verstand om de keuringen te verrichten, om die reden zijn wij bij Zo Veilig uitgekomen.


 

INSPECTIE AANVRAGEN

Contact

Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u via een van onderstaande manieren contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. 

Contactformulier